Sleepyhead / Dockatot, het babynestje wat veel meer biedt dan alleen een rustplaats voor je kindje!

Sleepyhead / Dockatot is het enige een eerste veilige en verantwoorde  babynestje ter wereld. Naast een rust plaatst bied ons nestje 8 unieke eigenschappen. Hierdoor wordt Sleepyhead / Dockatot een musthave voor ieder gezin!

De 8 unieke eigenschappen van Sleepyhead / Dockatot babynestjes.

Nabootsen baarmoeder

Uniek Design : Het ontwerp van het nestje is gebaseerd op de baarmoeder.  Het bootst de baarmoeder zo goed mogelijk na, zodat baby’s direct een veilig gevoel ervaren wanneer ze in het knusse, veilige en vertrouwde babynestje worden gelegd.

Voorkomt Schrikreflex

De schrikreflex, ook wel Moro-reflex genoemd, is een natuurlijke reflex van baby’s vanaf de geboorte tot 6 maanden.  Schrikreflex kan soms maar een paar seconden duren, maar sommige baby’s schrikken zichzelf wakker tijdens hun slaap.  Dankzij de unieke vorm, de zijkanten en het dempende effect van ons babynestje, wordt voorkomen dat de baby wakker wordt van deze schrikreflex.  Daardoor krijgt de baby vaker een ononderbroken slaap in vergelijking met gewone babynestjes, wiegjes en ledikantjes.

Microklimaat

De materialen worden geselecteerd op het niet vasthouden van warmte.  De luchtdoorlaatbaarheid van alle gecombineerde materialen voor dit ontwerp zijn uitstekend en we zorgen ervoor dat er geen waterafstotende lagen gebruikt worden.  Wanneer de baby juist is gekleed (naargelang de kamertemperatuur), zal deze het niet te warm krijgen.  Dit omdat de lucht door het nestje heen kan circuleren en daardoor geen warmte vasthoudt.

Veilige & Hygiënische materialen van een Sleepyhead / Dockatot babynestje

Alle onderdelen van de Sleepyhead / Dockatot  zijn wasbaar op 60 graden, dus hygiënisch.  Alle vulmaterialen hebben hygiënische en niet giftige eigenschappen en komen van wereld leidende leveranciers.  De vezelcomposities zijn uitgezocht om een optimaal microklimaat te bieden.  De hoezen zijn gemaakt van 100% gecertificeerd katoen OEKO-TEX en zijn makkelijk te verwisselen. Bekijk hier alle hoezen.

Anti-Reflux

Het hogere hoofdeind in het babynestje zorgt ervoor dat de baby geen last krijgt van de terugloop van voeding.

Rebreathing

Bij rebreathing ademt het kind steeds zijn eigen adem weer in.  Doordat het lichaam de zuurstof uit die adem opneemt, en je dus lucht met minder zuurstof uitademt, bevat deze lucht bij elke ademhaling steeds minder zuurstof.  Omdat je wel kunt ademen (je stikt niet), krijg je geen reflex om naar lucht te snakken.  Het is dus een heel stil gevaar, maar het is ook iets wat je zoveel mogelijk kunt proberen te voorkomen.  Met ons sleepyhead Dockatot babynestje voorkom je dit gevaar, dit door de holle ruimte die er is tussen de stof en matras onder het hoofdje.  Luchtcirculatie gegarandeerd!

Gaat afplatting van het hoofdje tegen

De hoes sluit niet strak aan op het matrasje, maar fungeert als een soort hangmatje in het nestje bij het hoofdeinde.  Hierdoor hebben baby’s minder kans hebben op een afgeplat hoofdje.

Veilig ontwerp

De opstaande randen zorgen ervoor dat een baby zich niet in gevaarlijke bochten kan wringen en is volledig ademend wat verstikkingsgevaar voorkomt.

Ritsen en Naden

De naden van een Sleepyhead / Dockatot  zijn volledig weggewerkt en de hoezen zijn voorzien van kindvriendelijke ritsen.  De kindvriendelijke clip aan het voeteneinde springt automatisch open vanwege veiligheidsredenen.  Dit gebeurt wanneer er een gewicht vanaf 4 kilo tegenaan wordt geschopt.