Alles wat je wilt weten over Dockatot

Wist je dat dit het eerste en enige veilige nestje is ter wereld?

Alles wat succesvol is wordt gekopieerd en daar is Dockatot een perfect voorbeeld van. Er zijn wel honderden verschillende babynestjes op de markt, maar de babynestjes van Dockatot zijn de enige goedgekeurde nestjes! Hieronder zullen wij uitleggen waarom en je een kijkje geven achter de schermen bij het productieproces van onze babynestjes. Bekijk hier alle babynestjes.

Wat betekent Dockatot?

Wanneer je Dockatot ontleed krijg je ‘ Dock A Tot ‘. Dit is afgeleid van Dock a Toddler. Als je dit letterlijk vertaald zeg je ‘ Het veilig plaatsen van een kindje’. Dit is wat je letterlijk doet natuurlijk in een babynestje!

Oeko-Tex®-certificering

Oeko-Tex is de belangrijkste certificering om naar te kijken, omdat het garandeert dat de producten veilig en zacht zijn voor de kinderhuid. Er zijn veel technische details met betrekking tot deze internationaal erkende norm, maar in plaats van je te overrompelen met een hoop abracadabra, zullen we een kort overzicht geven van wat deze certificering betekent.

Oeko-Tex, geïntroduceerd in 1992, is ‘s werelds toonaangevende test- en certificeringssysteem voor textiel. We kozen ervoor om de Standard 100 te volgen, die verwijst naar de strengste van alle productklassen en producten voor baby’s en peuters tot 3 jaar.Terwijl een biologische certificering verwijst naar hoe de materialen voor uw stof worden verbouwd, kijkt Oeko-Tex-certificering zowel naar de materialen als naar alle processen die van begin tot eind op die materialen zijn toegepast.

Feiten over Oeko – Tex

 • TOONAANGEVEND ETIKET
  Oeko-Tex is het toonaangevende wereldwijde label voor textiel, leer en accessoires die zijn getest op schadelijke stoffen.
 • UITGEBREID
  Er worden tests uitgevoerd met honderden stoffen en mogelijk schadelijke chemicaliën, waaronder vele die nog niet wettelijk zijn gereguleerd. Dit gaat veel verder dan alle verplichte tests over de hele wereld.
 • VRIJWILLIG
  De certificering is geheel vrijwillig.
 • ONAFHANKELIJK
  Certificering wordt verzorgd door onafhankelijke externe laboratoria.
 • JAARLIJKS UPDATEN
  De criteria voor Oeko-Tex-conformiteit worden jaarlijks geactualiseerd.

Waarom we dol zijn op de Oeko-Tex-certificering

Bij Dockatot doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat alle aspecten van onze producten zijn gemaakt met de veiligste materialen die beschikbaar zijn. De huid van kindjes is kwetsbaar en de Oeko-Tex-certificering verzekert ons dat elke afwerking die op de stof wordt aangebracht, vrij is van schadelijke chemicaliën en daarom veilig is voor de huid, het gezicht en de mond van kleintjes! De Oeko-Tex 100-certificering wordt toegewezen wanneer je slaagt voor grondige tests met lange lijst van chemicaliën waarvan bekend is of vermoed wordt dat ze de gezondheid schaden, waaronder lood, antimoon, arseen, ftalaten, pesticiden en gechloreerde fenolen.

Wat wij als Dockatot beloven

Wanneer je een Dockatot koopt, ben je er verzekerd van dat elk onderdeel ervan – vezels, ritsen, treklipjes, gespen, nylon banden, garen, stoffen (inclusief bekledingsstof, niet-geweven voeringstof, beschermhoesstof) , watten – voldoen aan Oeko-Tex Standard 100 Klasse 1.

Al onze leveranciers van deze materialen worden continu gecontroleerd en getest om deze badge te behouden. Al onze babynestjes zijn gemaakt in Europa.

Met onze Oeko-Tex-certificering, Kun je ontspannen en vol vertrouwen van de nestjes van Dockatot wetende dat de stof voor je baby is en bovendien getest is op gezondheidsgevaarlijke stoffen in kinderproducten. Dit is precies wat wij als Dockatot willen, dat zowel jij als je kindjes veilig en ontspannen kunnen genieten van onze producten.

Shop hier onze babynestjes