KinderMusthaves: “Sleepyhead is de ultieme musthave voor (aanstaande) ouders!”

Slapen is fijn. En eigenlijk kom je er pas na de geboorte van je kindje achter hoe fijn! Elke newborn ouder loopt er de eerste periode tegenaan: hoe laat ik mijn kleine baby het veiligste en lekkerste slapen en hoe vinden we hier een ritme in? De gebroken nachten kunnen pittig zijn, zeker als ze wat langer aanhouden. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je in het begin harstikke onzeker bent of je kindje wel veilig ademend in zijn bedje ligt. Wie is er niet tig keer opgestaan om boven het wiegje te gaan hangen, checkend of jouw grote liefde nog ademt? En wie is er niet weleens geschrokken wakker geworden omdat de kleine ineens ‘out of the blue’ langer doorsliep. Ik weet nog dat ik soms niet eens in het wiegje durfde te kijken. Daarnaast vinden newborns het vaak heerlijk om dicht bij mama in bed te liggen, de ademhaling en het hartritme van de moeder heeft een kalmerende werking op de baby, maar hoe safe is dat? In elk geval deed ik dan geen oog dicht, veel te bang om op mijn kleine uk te gaan liggen.

LEES VOLLEDIGE ARTIKEL HIER!

Geef een reactie